Skip to main content
Nieuws

Groene gevels net zo isolerend als spouwmuurisolatie

By december 17, 2021juli 13th, 2022No Comments

Door de muren van bestaande woningen te voorzien van een groene gevel is het warmteverlies vanuit de kamer in de woning 30 procent lager dan een woning zonder een verticale plantenwand aan de buitenkant. Uit een experiment dat is opgezet en uitgevoerd aan de universiteit van Plymouth.
Over een periode van begin november tot midden december vergeleken de onderzoekers het warmteverlies van twee kamers, met hulp van warmtestroomsensoren. Bij de ene kamer was aan de buitenmuur een groene wand met planten bevestigd, de ander had die wand niet. De wand was opgebouwd uit potjes aarde met in elk potje één van vier soorten planten: een zegge, een varen, een veldbies of een vleesbes. Deze soorten blijven allemaal groen in de winter. De groene wand was aan de westzijde van het gebouw geplaatst, de kant waar in dit geval het vaakst de wind op staat.

Lees het volledige artikel in de NRC van 13 december.