Skip to main content
Nieuws

36000 m2 groendak in Gelderland en Overijssel

By oktober 27, 2021juli 13th, 2022No Comments

Onder de noemer Green City Nederland gaan wij beginnen met het grootschalig vergroenen van Nederland.

Green City Nederland gaat bewijzen dat wij onze klimaatdoelen kunnen halen zonder extra kosten voor de burger. Samen met de top van de Nederlands recycling- en groenindustrie gaan we in Gelderland en Overijssel 36000 m2 groene daken realiseren op huurwoningen en gebouwen van maatschappelijk organisaties. Door middel van een integrale aanpak, samengesteld uit de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gebied van isolatie en vergroening gaan we de verduurzaming van Nederland opschalen zodat bedrijven kunnen innoveren en de kosten omlaag brengen.

 

Het consortium bestaat uit de volgende partijen, met de volgende uitvoeringstaken:

  • Green City Nederland (mkb’er/Teuge), bouw van een demonstratiefabriek voor rubber regranulaat waterretentiepanelen, het ontwikkelen van waterretentiepanelen voor schuine daken en demonstreren van 660 circulair groendaken;
  • Polymer Group Europe B.V. (mkb’er/Apeldoorn), bouw van een demonstratie recyclingfabriek die vervuild landbouwplastic omzet naar regranulaat (LDPE en PP). Dit regranulaat wordt vervolgens ingezet als grondstof voor de groendak componenten;
  • Takkenkamp Innovatie B.V. (grote onderneming/Zelhem), bouw van een demonstratiefabriek van Airofill isolatiemateriaal en demonstreren seriematige woningrenovatie in 60 woningen.

Het consortium wordt bijgestaan door een adviesgroep bestaande uit:

  • Joosten Kunststoffen (Bemmel);
  • Witteveen+Bos (Deventer);
  • Cleantech Regio (Twello);
  • Gemeente Apeldoorn.