Home / Ambitie

Onze ambitie

Klimaatneutraal en kostenneutraal

Green City Nederland gaat bewijzen dat wij onze klimaatdoelen kunnen halen, zonder dat de burger dit extra geld kost. Een consortium van Gelderse bedrijven gaat op grote schaal woningen en maatschappelijk vastgoed vergroenen. Door middel van een integrale aanpak, samengesteld uit de nieuwste ontwikkelingen op het bieden van isolatie en vergroening. Door projecten op deze schaal te starten kunnen bedrijven innoveren en de kosten omlaag brengen.

Groene economie

Door de ontwikkeling van deze nieuwe duurzame technologie en het op grote schaal vergroenen van onze leefomgeving worden nieuwe banen gecreëerd die een belangrijke impuls leveren aan een circulaire economie.

Door de verwerking van restafval, en het installeren en onderhouden van groendaken in de eigen stad ontstaat er een groene economie. Deze biedt banen voor praktisch geschoolde werknemers in de eigen regio.

Drie keer groener

Het vergroenen gebeurt door het isoleren van gebouwen met behulp van een nieuw ontwikkelde spouwmuurisolatie die twee keer hogere isolatiewaarde oplevert ten opzicht van traditionele isolatiematerialen. Daarnaast krijgen alle woningen een groendak waarbij gebruik gemaakt wordt van restmaterialen uit de landbouw en industrie. Hierdoor kunnen afvalstromen duurzaam ingezet worden. Een groendak zorgt niet alleen voor het vasthouden van warmte in de winter, maar ook voor verkoeling tijdens de steeds heter wordende zomers. Dit geldt voor zowel binnen als buiten de woning. Groene daken zorgen daarnaast ook voor het zuiveren van de lucht door de opname van CO2 en het filteren van fijnstof en stikstof.

Zij werken al samen met Green City Nederland

Climate credits

Groene steden zorgen voor een directe bijdrage aan het verlagen van de CO2-uitstoot, het filteren van fijnstof en stikstof uit de lucht. En ze dragen bij aan een circulaire economie door het lokaal verwerken van materialen uit afvalstromen.

Climate Credits

177,030

Nieuwe banen

675,000,000

Groene daken

5,062,500,000

CO2 besparing per jaar